Festivitatile prilejuite de aniversarea monarhului au debutat cu o parada militara.
Bangkok-ul in sarbatoare. Festivitatile oficiale organizate cu prilejul zilei de nastere a regelui Bhumibol Adulyadej au inceput ieri cu o grandioasa parada militara. Aceasta a inaugurat o saptamana de ample ceremonii dedicate monarhului cu cea mai lunga domnie din lume - inca aflat pe tron -, relateaza "International Herald Tribune".

In cadrul programului de ceremonii, Bhumibol, a carui zi de nastere este miercuri, 5 decembrie, prezideaza parada anuala organizata cu prilejul aniversarii sale, in cursul careia elita garzilor regale depune un juramant de credinta. Sanatatea regelui thailandez a produs ingrijorare, recent, in intreaga tara. El a fost externat din spital la 7 noiembrie, dupa ce timp de trei saptamani a fost tratat din cauza unei infectii la colon si ceea ce palatul a numit "o circulatie sangvina necorespunzatoare la nivelul creierului". Bhumibol a suferit mai multe tulburari de sanatate in ultimii ani, inclusiv probleme cu inima.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.