Presedintele rus Vladimir Putin a promulgat decretul de suspendare a participarii Rusiei la Tratatul pentru Fortele Conventionale in Europa (CFE), au informat astazi agentiile ruse, informeaza NewsIn.

Legea a fost adoptata de Duma de Stat la 7 noiembrie si aprobata la 16 noiembrie de Consiliul Federatiei.
Rusia, care denunta extinderea NATO spre frontierele sale si proiectul american al scutului antiracheta in Europa, si-a anuntat intentia de a suspenda participarea la CFE de la 12 decembrie, in lipsa unui acord cu NATO pentru ratificarea versiunii revizuite a tratatului.

CFE a fost semnat in 1990 de tarile din NATO si din Pactul de la Varsovia. Acest tratat, care limiteaza desfasurarea de tancuri, avioane si arme grele pe continent, a fost adoptat in 1999 la Istanbul, pentru a se tine cont de disparitia URSS.

Insa tarile din NATO nu au ratificat noua versiune, din cauza mentinerii de trupe ruse in regiunile separatiste ale Georgiei si in Republica Moldova.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.