Ministrul iranian al apararii, Mostapha Mohammad Najar a anuntat construirea unei rachete balistice cu raza de actiune de 2.000 de kilometri, denumita Ashoura dar, a mentionat ca Iranul nu vrea sa agreseze nicio tara, informeaza NewsIn.

"Construirea rachetei Ashoura, cu o raza de actiune de 2.000 de kilometri, face parte din realizarile Ministerului Apararii", a spus Najar, fara sa faca alte precizari. "Iranul nu vrea sa agreseze nicio tara dar, daca teritoriul nostru este atacat, vom distruge agresorul", a subliniat Najar.

Denumirea rachetei are numeroase semnificatii pentru ca, Ashoura este cea mai mare ceremonie de doliu a musulmanilor siiti.

Occidentalii se tem de dezvoltarea industriei balistice a Iranului, in paralel cu programul sau nuclear. Statele Unite si tarile europene suspecteaza Iranul ca incearca sa fabrice arma atomica sub pretextul programului nuclear civil dar, Teheranul neaga categoric acuzatia. In pofida a doua rezolutii ale Consiliului de Securitate, Iranul refuza sa-si suspende programul de imbogatire a uraniului. Potrivit celui mai recent raport AIEA, Iranul dispune in prezent de 3.000 centrifuge pentru imbogatirea uraniului.

In ultimele luni, presa americana si israeliana a scris chiar despre posibile atacuri impotriva instalatiilor nucleare iraniene. Chiar George W. Bush a declarat, de mai multe ori, ca toate optiunile sunt avute in vedere, chiar daca prefera calea diplomatica.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.