"Toata lumea stia ca adolescenta se afla aici, in mijlocul acestor barbati, si nimeni nu a facut nimic", a spus un localnic, pentru cotidianul Folha de Sao Paulo. "Toti detinutii o violau in schimbul unei farfurii cu mancare", a adaugat o femeie.

Localnicii sustin ca nu au putut spune nimic, pentru ca se temeau pentru viata lor. "Aici toata lumea se teme. Daca o adolescenta este inchisa intr-o celula alaturi de barbati si judecatorul o tine acolo, cine sunt eu sa denunt? Si, mai mult, cui m-as putea adresa?", a adaugat o brazilianca din Abaetetuba.

Adolescenta a fost eliberata in urma cu cateva zile, dupa un telefon anonim adresat autoritatilor din Para. Familia sa, foarte saraca, nu stia ca fata fusese inchisa pentru un presupus furt.

"Nu a fost luata nicio masura, nici de catre judecator, nici de catre Parchet", a spus responsabilul Asociatiei comisariatelor de politie din statul Para, Maria Picanco.

"Nu exista indicatii despre ce trebuie sa faca politia atunci cand aresteaza o femeie intr-un stat in care practic nu exista inchisoare pentru femei", a adaugat Picanco.

Detinutii i-au taiat parul cu un cutit, pentru ca prezenta adolescentei in celula sa fie cat mai putin posibil remarcata. "A fost violata de nenumarate ori. Era obligata sa intretina raporturi sexuale cu detinutii, in schimbul hranei", a declarat presedintele Ordinului avocatilor din Brazilia, Miere Cohen.

"Ma pedepseau cand refuzam sa fac ce imi cereau", le-a povestit adolescenta jurnalistilor, care au putut remarca pe corpul acesteia hematoame si arsuri de tigara.

Presa braziliana a facut de asemenea public si cazul unei alte tinere, de 25 de ani, care a stat 45 de zile intr-o celula impreuna cu 70 de barbati, intr-o alta inchisoare din Para, informeaza NewsIn.