Fostul presedinte Emile Lahoud lasa mostenire o criza politica de proportii in Liban, ce s-ar putea rasfrange asupra intregii regiuni. Guvernul a preluat conducerea tarii, in ciuda faptului ca Lahoud visa sa lase fraiele puterii in mana armatei.

Libanul trece printr-o situatie exploziva dupa incheierea mandatului fostului presedinte Emile Lahoud, care a parasit puterea fara a lasa in urma un succesor ales democratic. Situatia a deschis calea unor lupte politice interne, cu atat mai mult cu cat, inainte de a parasi postul, fostul presedinte a declarat ca armata ar trebui sa preia puterea in Liban.

Conducerea statului a revenit in schimb - conform Constitutiei - premierului prooccidental Fouad Siniora. Analistii se tem insa ca situatia ar putea duce la conflicte civile intre sustinatorii actualului guvern prooccidental si cei ai politicienilor apropiati de Siria, condusi de fostul presedinte. Pentru a tine in frau tensiunile existente in randul populatiei, guvernul a decis sa trimita forte politienesti importante pe strazile capitalei Beirut. Printre altele, s-a luat chiar decizia de a inchide scolile.