Premierul sarb Vojislav Kostunita a declarat ca Serbia este vizata de amenintari si presiuni pentru a renunta la Kosovo, potrivit agentiei Tanjug, informeaza NewsIn.

"Serbia este in ultimul timp expusa zilnic la presiuni si amenintari atat de puternice incat s-au transformat in violenta, exercitate asupra Serbiei si cetatenilor ei, care cer un raspuns adecvat", a declarat Kostunita.

Premierul a spus ca principalele tari occidentale cer Serbiei sa renunte voluntar la Kosovo si astfel "sa fie complicele si partenerul Occidentului in propria dezmembrare si in infiintarea unui nou stat albanez".

"Va trebui sa decidem daca Serbia va ceda in fata acestor violente sau daca va deveni primul stat al Europei dupa umilitoarele acordului de la Munchen din 1938, cand marile puteri i-au luat o parte a teritoriului", a mai spus Kostunita.

Premierul s-a declarat "convins" ca Serbia nu are alt raspuns la "aceste amenintari si propuneri de recompense in caz de colaborare decat sa le respinga si sa se bazeze pe justitie".

Kustunita a aratat astfel ca isi mentine pozitia pentru ultima negociere cu albanezii care va dura trei zile si care va incepe luni. Discutiile se vor desfasura in Austria, dupa mai multe runde de dezbateri fara rezultat.

Liderii kosovari au amenintat pe de alta parte ca vor proclama unilateral independenta, daca nu se ajunge la niciun acord inainte de 10 decembrie, informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.