Cu mai putin de doua saptamani inainte de alegerile legislative, presedintele Vladimir Putin a reluat amenintarile la adresa ''inamicilor'' Rusiei. Liderul de la Kremlin a declarat ca fortele nucleare rusesti trebuie sa fie pregatite sa riposteze la orice agresiune, avertizand ca Moscova nu va ramane indiferenta la apropierea NATO de granitele Rusiei.

Moscova nu-si poate permite sa ramana impasibila cand tari ale NATO isi umfla muschii la granitele Rusiei, a declarat presedintele Putin, la o intalnire cu responsabili militari de rang inalt, relateaza Reuters.

"Incalcand intelegerile convenite anterior, anumite state si tari isi sporesc resursele militare in apropierea granitelor noastre. Iar in acest timp propunerile ruse, cum a fost cea cu privire la crearea unui scut antiracheta comun cu SUA, raman, din pacate, fara niciun raspuns'', a precizat Putin.

El a avertizat ca Rusia isi va spori capacitatea de aparare a fortelor strategice pentru a da o replica rapida si adecvata oricarei agresiuni. Amenintarile liderului de la Kremlin vin pe fondul disputelor dintre Moscova si Occident privind intentia Washingtonului de a amplasa elemente ale scutului antiracheta in Europa.

Moscova sustine ca acest sistem reprezinta o amenintare clara pentru teritoriul sau, la fel ca si amplasarea bazelor SUA in Romania si Bulgaria.