Cannabidiol, unul dintre componentele cannabisului, ar putea bloca gena care provoaca declansarea metastazei la bolnavii care sufera de cancerul la san, si chiar si alte forme de tumoare.

Acesta teorie este rezultatul unor cercetari de laborator efectuate de o echipa din California, studiul a fost preluat de ziarul italian"Il Messaggero", din revista „MolecularCancer Therapeutics".

Conform studiilor Cannabidiolul (Cbd), continut de marijuana si cannabis, poate deveni o reala alternativa la chimioterapie, fara a avea efecte adverse.

Profesorul Umberto Veronesi afirma: „Am crezut intotdeauna in proprietatile curative continute in cannabis si marijuana. Aceasta sursa este de viitor. Vreau sa clarific ca obiectul cercetarii este un compus al cannabisului, nu un drog. Ar fi pacat sa nu exploram aceasta cale pentru a combate cancerul la san".

Oamenii de stiinta au confirmat ca exista o deosebire intre Cannabis si Cbd. Cannabidiolul nu are efect psihologic si de aceea utilizarea sa nu violeaza nicio lege a stupefiantelor.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.