La noua ani de la moartea dictatorului, potentatii regimului khmerilor rosii sint judecati pentru aproape doua milioane de crime.
Khieu Samphan, fostul sef al statului cambodgian in timpul khmerilor rosii, a fost arestat ieri, la ordinul unui tribunal creat de ONU pentru judecarea crimelor singerosului regim care a guvernat tara intre anii 1975 si 1979.

Fost presedinte al Prezidiului de Stat al Kampuchiei Democrate, Khieu Samphan, 76 de ani, a trait in libertate, in regiunea cambodgiana Pailin, un bastion al khmerilor rosii, pina in urma cu o saptamina. Deteriorarea starii sale de sanatate l-a facut sa se interneze intr-un spital din capitala Phnom Penh. „Acum a iesit din spital si este transportat de politisti la tribunal“, a declarat luni fiica fostului lider al khmerilor, citata de AFP. Alaturi de fostul sef de stat mai sint judecati Kang Kek Ieu, fostul sef al inchisorilor, Ieng Sary, fostul ministru de Externe, si sotia sa, Ieng Thirith, fost ministru al Afacerilor Sociale, toti acuzati de crime impotriva umanitatii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.