Politia germana a reusit sa anihileze doi adolescenti care planuiau un atac la liceul lor din localitatea Cologne. Politia a mai afirmat ca unul dintre adolescenti s-a sinucis in momentul in care a realizat faptul ca ar fi suspectat in legatura cu atacul, informeaza CNN.

Masacrul de la liceul german era planuit pentru ziua de maine, iar politia a speculat faptul ca acest atac urma sa coincida cu aniversarea unui alt atac care s-a petrecut anul trecut in Germania.

Unul dintre suspecti, un tanar in varsta de 17 ani, s-a sinucis vineri, dupa ce politia impreuna cu o profesoara de la liceu l-au chestionat in legatura cu pagina sa web, care continea materiale in legatura cu atacurile de la liceul american Columbine din 1999, si cu un masacu similar petrecut in Germania.

Buletinele de stiri locale au vorbit despre faptul ca baiatul s-a sinucis aruncandu-se intentionat in fata unui tramvai, in momentul in care si-a dat seama ca politia il suspecteaza.

Pagina de internet a germanului continea numeraose fotografii si linkuri care faceau trimitere la informatii cu privire la masacrul de la liceul american din 1999, a declarat Jurgen Laggies, un purtator de cuvant al liceului din Cologne. Celalat suspect pentru atacul care urma sa aiba loc maine, un tanar in varsta de 18 ani, se afla acum in custodia politiei, a mai afirmat purtatorul de cuvant al scolii.

Dupa ce politia germana a fost alertata cu privire la atacul de la scoala Georg-Buechner, a descoperit in posesia adolescentilor mai multe arme si o lista cu cei care erau vizati pentru atac. Printre insemnarile elevilor, politia a descoperit notite cu privire la realizarea unei bombe artizanale, desi in cercetarile ulterioare, anchetatorii nu au decoperit existenta bombei.

Atacul de maine ar fi trebuit sa celebreze un an de la masacrul din 2006, cand un tanar german de 18 ani a omorat sase oameni inainte de a se sinucide. Intr-o scrisoare postata pe pagina sa de internet, acesta a afirmat ca vreaa sa se sinucida intr-un mod original.

Un atac asemnator a avut loc luna aceasta, la un liceu din Finlanda, unde un tanar a omorat opt persoane la colegiul sau, inainte de a se sinucide, comenteaza CNN.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.