Uciderea prin otravire, la Sankt Petersburg, a doi agenti ai agentiei ruse antidrog, in conflict cu FSB (ex KGB), a scos la iveala o lupta acerba intre serviciile secrete, care se intensifica o data cu apropierea plecarii presedintelui rus, Vladimir Putin.
Vechea garda a KGB-ului, serviciile secrete sovietice, intre care si ultimul director de dinaintea caderii URSS, a iesit din umbra pentru a lansa un apel la calm, adresat serviciilor speciale, in timp ce semnele infruntarilor dintre ele se inmultesc. "Ne adresam partilor in conflict. Faceti fiecare un pas unul spre altul altfel, si trebuie sa dati crezare experientei noastre, poate surveni o mare nenorocire si nu trebuie sa se ajunga la asa ceva", scriau in ziarul "Zavtra" cinci fosti responsabili ai KGB, intre care un deputat din actualul Parlament, Nikolai Leonov, si ultimul director al KGB, Vladimir Kriucikov.

Ultimul facea parte dintre "pucistii" care in august 1991 au incercat sa-l inlature pe presedintele sovietic, Mihail Gorbaciov, tentativa esuata fiind primul pas spre dezintegrarea URSS in decembrie urmator. "Contradictiile dintre diferitele servicii speciale nu trebuie utilizate in scopuri murdare de catre fortele distructive interne si externe", estimau Nikolai Leonov si Vladimir Kriucikov.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.