O femeie ar trebui sa-si alapteze colegul de serviciu, este o binecuvintare sa bei urina profetului, iar Pokemon este agent al sionismului, au stabilit unii intelepti musulmani.
Deoarece in lumea islamica nu exista o institutie centrala care sa hotarasca, pentru acele probleme de zi cu zi ce nu sint prevazute in Coran, care este calea dreapta, inteleptii musulmani emit numitele fatwa, adica decrete religioase. Existind atitia intelepti si atitea probleme, mii de fatwa sint emise in fiecare an, dintre care unele sint cel putin ciudate. Este adevarat ca aceste fatwa nu au un caracter obligatoriu, iar un musulman care are dubii in privinta unui astfel de decret poate cere sfatul unui alt intelept musulman.

Vara aceasta, de exemplu, Egiptul a fost cuprins de scandal dupa emiterea a doua fatwa foarte stranii. Prima se refera la faptul ca o femeie poate lucra in acelasi birou cu un barbat, fara a purta val pe cap, daca il alapteaza de cel putin cinci ori. Prin alaptare, cei doi ar fi legati printr-o legatura de rudenie, deci interdictia ca femeia sa apara cu capul neacoperit in fata colegului ar fi ridicata. Aceasta fatwa a fost emisa de un intelept musulman care conduce un departament ce studiaza invataturile profetului Mahomed in cadrul prestigioasei Universitati al-Azhar, din Cairo. Profesorul Izat Atiyah a anuntat ca in vremea profetului au fost momente in care femei au alaptat barbati maturi pentru a nu mai purta val in fata lor. „Alaptarea unui adult pune capat problemei intilnirii private si nu interzice casatoria ulterioara dintre cei doi. O femeie, la munca, isi poate da jos valul sau isi poate arata parul in fata cuiva pe care l-a alaptat“, concluziona inteleptul. Ca urmare a acestei fatwa, ce a fost luata in deridere in tot Egiptul, Atiyah a fost dat afara de la centrul unde lucra.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.