4.000 de britanici au votat topul celor mai ridicole legi britanice, la cererea unui post de televiziune specializat in dezbateri legale. Legile, complet ridicole, provin din epoci de mult apuse, unele chiar din vremea lui Oliver Cromwell, dar nu au fost niciodata abrogate, asa incit ele sint, teoretic, in vigoare. Topul arata dupa cum urmeaza:

- 27% dintre respondenti au considerat ca cea mai stupida lege britanica este cea prin care este interzis sa mori in cladirea parlamentului.

- Conform legislatiei britanice, este un act de tradare sa pui un timbru ce reprezinta un monarh britanic cu capul in jos, pe un plic. Sapte la suta dintre cei 4.000 de britanici chestionati au considerat ca aceasta este cea mai rizibila mostra de legislatie britanica.

- In orasul Liverpool este ilegal ca o femeie sa apara dezbracata in partea de sus a corpului, cu exceptia cazului in care lucreaza intr-un magazin de pesti tropicali. Aceasta lege a reunit sase la suta din voturile insularilor.

- Este interzis sa maninci placinta cu carne in ziua de Craciun, iar cinci la suta dintre respondenti au gasit ca aceasta ar fi culmea stupiditatii legislative. Legea provine din secolul al XVII-lea si avea scopul infringerii lacomiei la mincare in vremea puritanului Oliver Cromwell.