Imigratia a fost subiectul central al bataliei electorale pentru parlamentul danez.
Circa patru milioane de alegatori au fost asteptati, marti, la urne pentru a alege 175 de deputati din cei 808 candidati (dintre care 260 femei) din 9 partide. Groenlanda si Insulele Feroe urmau sa aleaga cite doi reprezentanti.

Sondajele de opinie anticipau un rezultat strins al scrutinului, oferind, totusi, un mic avans guvernarii liberal-conservatoare a lui Anders Fogh Rasmussen, fata de opozitia de centru-stinga. Blocul de centru-dreapta urma sa obtina 85 de mandate in Parlament, in timp ce partidele de centru-stinga urmau sa aiba 83 de mandate. Potrivit analistilor, partidul de centru-dreapta Noua Alianta, recent infiintat si condus de un deputat radical, Naser Khader, de origine siriano-palestiniana, ar putea juca un rol important in aceste alegeri, obtinind 7 mandate. Khader are tatuat cuvintul „democratie“ pe bratul drept, vrea reforma sistemului de impozitare si conditii mai bune pentru solicitantii de azil.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.