Aviatia militara americana a inchis ancheta asupra OZN-urilor in 1969 si sustine ca nu exista motive pentru a o redeschide.
Un grup format din fosti ofiteri din sapte tari, dar si fosti oficiali americani a cerut SUA sa redeschida anchetele privind obiectele zburatoare neidentificate. „Vrem ca guvernul SUA sa nu mai continue propovaduirea mitului conform caruia toate OZN-urile pot fi explicate in termeni conventionali“, a declarat Fife Symington, fost guvernator al statului Arizona si pilot al aviatiei militare, care sustine ca a vazut un OZN in 1997. „Credem ca, pentru motive de siguranta nationala, dar si de siguranta a zborurilor, fiecare tara ar trebui sa faca eforturi pentru a identifica orice obiect din spatiul sau aerian“, arata declaratia semnata de 19 piloti si oficiali.

Proiectul Blue Book, condus de aviatia militara a SUA, ce investiga astfel de cazuri de aparitii de OZN-uri, a fost intrerupt in 1969. In cadrul proiectului fusesera analizate 12.500 de cazuri. Fortele aeriene sustin ca in ultimii 40 de ani nu au aparut date noi care sa conduca la redeschiderea investigatiilor, in ciuda miilor de persoane care sustin in fiecare an ca au vazut OZN-uri.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.