Autoritatile ruse au lansat o ampla operatiune de salvare pe Marea Neagra astazi, pentru a-i gasi pe marinarii dati disparuti si pentru a limita pagubele provocate mediului in urma scufundarii a cel putin patru nave si a unui petrolier, informeaza NewsIn.

Trei cadavre au fost gasite langa capul Tuzla, a informat Interfax. Ministerul rus pentru Situatii de urgenta a anuntat de asemenea ca cel putin opt marinari sunt dati disparuti.

Furtuna de duminica a rupt practic in doua un mic petrolier rus, Volgoneft-139, in zona portului ucrainean Kerch, cel putin 1.300 de tone de pacura fiind deversate, iar oficialii rusi au vorbit despre un "dezastru ecologic". De asemenea, alte patru nave s-au scufundat.

Viktor Beltov, purtator de cuvant al Ministerului rus pentru Situatii de urgenta, a declarat ca alte sase nave au esuat. Potrivit acestuia, 165 membri ai echipelor de interventie a reusit sa salveze 35 de marinari si ii cauta in continuare pe cei disparuti.

"O patrula a descoperit trei persoane in viata in zona capului Tuzla. Este posibil sa fie vorba despre marinari ai cargoului Nahisevan, care s-a scufundat in portul Kavkaz", a declarat de asemenea Beltov.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.