Cutremur in viata politico-economica israeliana . 100 de anchetatori au descins in ministerele si institutiile publice legate de activitatea lui Ehud Olmert
O armata de politisti a invadat ieri, duminica dimineata, 20 de institutii guvernamentale si institutii publice si financiare, in care a lucrat sau sunt legate de activitatile prim-ministrului israelian Ehud Olmert.

Este cea mai mare descindere politieneasca care a avut loc vreodata in Israel. Ea marcheaza o noua treapta in anchetele desfasurate de Politia israeliana in cazurile de coruptie de care e banuit ca ar fi fost savarsite de Olmert, inainte de a fi ales prim-ministru si in timpul actualului sau mandat de premier. Cei 100 de anchetatori ai fiscului si ai Politiei au confiscat sute de dosare si computere cu banci de date. Cele mai amanuntite cercetari au avut loc la Ministerul Industriei si Comertului, unde Olmert a functionat ca ministru, la Directia terenurilor statului, la Posta si la Primaria Ierusalimului (vreme de un deceniu, Olmert a fost Primarul General al Ierusalimului). Impotriva actualului prim-ministru se afla pe rol trei dosare penale. Justitia israeliana nu permite deschiderea unui dosar penal impotriva unui conducator al tarii decat cu aprobarea Consilierului juridic al Guvernului. Teoretic, desi Menahem Mazuz, Consilierul Juridic al Guvernului, este un subaltern al prim-ministrului, dupa ce a consultat dosarul preliminar intocmit de politisti, el nu a ezitat sa aprobe deschiderea anchetelor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.