Presedintele SUA si cancelarul Germaniei mai cauta o solutie diplomatica in cazul dosarului nuclear iranian.
Statele Unite si Germania s-au angajat sa coopereze pentru a gasi o solutie diplomatica in cazul dosarului nuclear iranian. Aceasta decizie a fost luata de pe timpul vizitei de doua zile pe care Angela Merkel i-a facut-o lui Bush, chiar la ranch-ul acestuia din Texas. Cele doua tari au in vedere un set larg de masuri, inclusiv instituirea de noi sanctiuni la adresa Teheranului.

„Iranul se afla in fruntea listei mele de prioritati", a declarat presedintele american George W. Bush, in conferinta comuna de presa sustinuta alaturi de cancelarul german Angela Merkel. Daca eforturile diplomatice ale Uniunii Europene si Agentiei Internationale pentru Energie Atomica nu vor convinge Teheranul sa raspunda exigentelor comunitatii internationale, vor fi necesare noi sanctiuni, a declarat seful guvernului de la Berlin. Angela Merkel a precizat totusi ca opteaza pentru moment la o solutie diplomatica.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.