O operatiune a politiei, ce a vizat 20 de persoane acuzate de terorism international s-a desfasurat ieri in Italia, la ordinul Parchetului de la Milano. Carabinierii italieni au avut nevoie de ajutor din Franta, Marea Britanie si Portugalia, pentru capturarea teroristilor, informeaza NewsIn.

Politistii au lansat in zori operatiunea, la ordinul Parchetului de la Milano, care a emis 20 de mandate de arestare impotriva unor cetateni straini, acuzati ca au format celule "salafiste si jihadiste" si ca pregateau atentate sinucigase in Irak si Afganistan.

Actiunea initiata de catre politistii italieni s-a desfasurat in nordul Italiei in Lombardia, Linguria si Emilia-Romagna si s-a extins in mai multe tari europene, printre care Franta, Marea Britanie si Portugalia, a precizat postul Sky-TG24.

Potrivit ANSA, operatiunea este rezultatul unei anchete deschise in 2004 in Linguria in legatura cu dezmembrarea in 2002 a unei celule islamiste radicale din Italia, in cadrul unei operatiuni numite "Bazar", care a avut ramificatii in Franta.

Numarul persoanelor deja arestate in aceasta dimineata nu a fost precizat, dar unele dintre acestea sunt vizate de mandate de arestare europene.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.