Vecinii nostri de la sud par sa fie din ce in ce mai convinsi ca soldatii lor din Irak ar trebui sa se intoarca acasa, reiese dintr-un sondaj de opinie dat ieri publicitatii. In timp ce 22% din cei chestionati considera ca retragerea ar trebui sa aiba loc gradual, 48% se declara partizanii unei incheieri imediate a misiunii contingentului bulgar.

Doar aproximativ 30% din subiecti au fost de parere ca trupele trebuie sa ramana in continuare in statul musulman. Insa, in timp ce 16% isi argumentau optiunea sustinand ca soldatii nu si-au dus inca la bun sfarsit misiunea, aproape 14% se temeau ca retragerea ar putea afecta in mod negativ relatiile cu partenerii de coalitie. Cei 70% care considera ca militarii bulgari ar trebui sa-si faca bagajele s-ar putea sa-si vada in curand visul cu ochii, deoarece ministrul apararii, Nikolai Svinarov, a propus deja 31 decembrie pentru retragerea contingentului.

Executivul urmeaza sa voteze aceasta propunere in cursul zilei de astazi, iar legislativul de la Sofia ar putea sa aprobe decizia pe la mijlocul lunii aprilie. Autoritatile si-au anuntat deja intentia de a reduce cu aproximativ o cincime numarul celor 500 de militari trimisi in Irak.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.