Cancelarul german, Angela Merkel, a cerut, sambata, implicarea mai multor firme germane in initiativa „Carta diversitatii”, care isi propune sa incurajeze cetatenii strani sa se mute in Germania si sa isi foloseasca mai bine potentialul, relateaza Mediafax.
In ultimul sau mesaj publicat pe Internet, Merkel a precizat ca la aceata carta au aderat deja 130 de companii, dar a cerut si altor firme sa procedeze la fel. „Numai cand ii vom integra pe imigranti in societatea noastra, in special pe tineri, vom avea o sansa sa reactionam in fata provocarilor schimbarii demografice”, afirma ea.

In 2006, in Germania traiau circa 7 milioane de straini, iar populatia totala a tarii era estimata la peste 82 de millioane de locuitori, conform datelor Biroului Federal pentru Statistica. Anul trecut, in Germania au intrat 660.000 de persoane, mai mult de jumatate dintre acestea provenind din tari membre UE.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.