Cotidianul New York Times a publicat recent o ancheta asupra ingredientelor din produsele farmaceutice care ajung pe piata americana.

O mare parte a substantelor, fie ca este vorba de excipienti (substante de suport), fie ca este vorba de substanta activa, sunt fabricate de uzine chimice chinezesti. Multe dintre acestea nu au autorizatie, nu sunt supuse nici unui fel de control de stat si de multe ori pun pe piata substante nocive sau contrafacute cu complicitatea autoritatilor.

La inceputul lunii octombrie a avut loc, la Milano, cea mai mare expozitie-targ din lume de ingrediente farmaceutice. Potrivit NY Times, in ianuarie, o companie chinezeasca, Honor International Pharmatech, a fost condamnata pentru ca a introdus in Statele Unite medicamente contrafacute. In octombrie, isi facea reclama la Milano.

La Milano s-au aflat, printre altele, si o companie, tot chinezeasca, acuzata recent de autoritatile americane ca le-a furnizat steroizi unor laboratoare ilegale si o alta, ai carei reprezentanti au fost arestati la un alt targ, anul trecut, pentru copierea produselor patentate de alta firma. Alte doua firme de export, ambele aflate in proprietatea guvernului chinez, care au vandut o otrava sub eticheta de ingredient farmaceutic ce a ucis 200 de oameni si a vatamat alti nenumarati in Haiti si Panama, aveau si ele standuri de prezentare in capitala economica a Italiei. Un stand special a fost rezervat de Orient Pacific International, dar patronul companiei, Kevin Xu, nu a putut participa deoarece se afla intr-o inchisoare in Houston, condamnat pentru ca a vandut medicamente contrafacute pentru tratarea schizofreniei, a cancerului de prostata, varicelor si Alzheimerului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.