Aselenizarea, atentatele de la 11 septembrie, moartea tragica a printesei Diana, in fruntea listei

Teoriile conspiratiei pentru explicarea unor evenimente istorice mai importante au trezit dintotdeauna interesul oamenilor.

Chiar si marile persona­li­tati au fost fascinate de acestea. Isaac Newton, de exemplu, care a formulat legi fundamentale din fizica, era convins ca sfarsitul lumii va avea loc la 1260 de ani de la fondarea Sfantului Imperiu Roman, bazandu-se pe un manuscris descoperit la vremea sa. Precum istoria insasi, teoriile conspiratiei se repeta.

Revista americana "Wired" a alcatuit un top al celor mai populare dintre acestea. in fruntea clasamentului se situeaza ideea ca omul n-ar fi ajuns niciodata pe Luna, ca totul a fost un montaj al agentiei americane NASA. Arthur C. Clarke ar fi fost in spatele odiseei, iar Stanley Kubrick ar fi regizat filmul aselenizarii, turnat in studiouri londoneze.

Genialul documentar ar fi beneficiat de complicitatea unor oameni politici, cum ar fi Vernon Walters, Henry Kissinger sau Alexander Haig. Pe locul doi este teoria potrivit careia guvernul american s-a aflat in spatele atentatelor de la 11 septembrie.

Documentarul "Loose Change", creat de trei tineri cu varste intre 22 si 26 de ani, s-a transformat in expresia acestei teorii a conspiratiei. Potrivit autorilor, atentatele au fost orchestrate de autoritatile americane, care ar fi ordonat dinamitarea Turnurilor Gemene.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.