Armata turca a bombardat ieri dimineata pozitiile rebelilor kurzi de la granita cu Irak. Potrivit agentiei France Presse, doua elicoptere Cobra si-au aruncat proiectilele deasupra muntilor Kudi. Un nor de fum a acoperit zona respectiva, in timp ce tiruri de artilerie faceau sa rasune vazduhul. A fost, de asemenea, observat cel putin un elicopter pentru transportul de trupe, Sikorsky, cu o capacitate maxima de 20 de soldati. in ajun, aproape 100 de militanti ai Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK) au fost incercuiti de fortele militare in extremul sud-estic al Turciei.

Analistii sustin ca, pentru moment, nu se pune problema unei operatiuni armate de anvergura. in opinia lor, o interventie militara impotriva bazelor kurde din nordul Irakului va avea loc numai dupa vizita premierului turc, Recep Tayyip Erdogan, la Washington, din urmatoarele zile. De rezultatul discutiilor va depinde in mare parte decizia autoritatilor de la Ankara privind o posibila manevra armata.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.