Potrivit unui studiu realizat de un grup de politologi rusi si intitulat „Lumea din jurul Rusiei: 2017", Republica Moldova va fi impartita intre Romania si Ucraina.
Republica Moldova este un stat in curs de disparitie, fara nicio sansa de a se afirma ca stat independent pe viitor, iar catre anul 2017 se va afla in centrul unei dispute legate de impartirea mostenirii istorice intre Ucraina si Romania. Aceasta este concluzia studiului intitulat "Lumea din jurul Rusiei: 2017. Conturul unui viitor apropiat", elaborat de un grup de experti rusi, citat de agentia de presa Info-Prim.

Autorii nu au exclus izbucnirea unui conflict armat in Transnistria, nicio extindere a Aliantei nord-atlantice spre Est, prin aderarea Ucrainei, Georgiei si Moldovei. Autorii cred ca in fostul spatiu sovietic concurenta dintre Rusia si SUA se va acutiza, in primul rand, din cauza politicii americane de includere a Ucrainei in NATO si a tentativelor Statelor Unite de a rezolva problema statelor nerecunoscute doar in favoarea Moldovei si a Georgiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.