Premierul israelian Ehud Olmert a anuntat astazi, ca sufera de cancer la prostata si ca va fi supus in urmatoarele luni la o interventie chirurgicala, dar va ramane in functie, informeaza NewsIn.

"Ca urmare a unui examen medical de rutina am fost diagnosticat cu primele semne de cancer la prostata", a declarat Olemrt, in vrasta de 62 de ani, intr-o conferinta de presa. "Potrivit medicilor mei, este vorba despre o tumoare microscopica ce poate fi retrasa printr-o operatie. Medicii considera ca nu va fi necesara chimioterapia", a explicat Olmert.

„Voi fi in masura sa-mi indeplinesc functia inainte de tratament si la cateva ore dupa", a insistat premierul. "Medicii mi-au spus ca sansele de vindecare sunt totale", a adaugat Olmert.

Profesorul Kobi Ramon, medicul personal al premierului, a spus ca boala a fost descoperita intr-un stadiu "foarte precoce" si poate fi tratata. "Nu este niciun pericol pentru starea de sanatate a premieului in viitorul apropiat si putem astepta cateva luni fara a ne grabi cu riscurile", a spus el. Ramon a adadugat ca "premierul are 95% sanse sa se vindece complet".

Olmert era cunoscut ca o persoana ce iubeste sportul si care nu are probleme de sanatate. In iunie, cand s-a aflat in Statele Unite, a fost vazut facand jogging alaturi de garzile sale de corp, in Central Park.

Anuntul ca premierul Olmert sufera de cancer la prostata, intervine in contextul in care Israelul si palestinienii pregatesc o reuniune internationala programata a se desfasura pana la sfarsitul anului, in apropiere de Washington.

Olmert nu este primul lider care sufera de cancer la prostata. Inainte de el, presedintele francez Francois Mitterrand a suferit de aceasta boala 14 ani. Fostul primar al New York-ului, Rudy Giuliani, unul dintre candidatii la investitura republicana pentru alegerile prezidentiale din noiembrie 2008, este si el tratat pentru aceasta boala.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.