Militarii din Irak si Afganistan vor primi chestionare pentru depistarea posibilelor leziuni ale creierului, generate de explozii

Ministerul britanic al Apararii a demarat un studiu de amploare privind depistarea leziunilor traumatice ale creierului (LZT) in randul soldatilor din Irak si Afganistan. Boala a fost catalogata deja de americani drept o amprenta a actualelor conflicte militare, deoarece majoritatea soldatilor din razboaiele anterioare nu ajungeau sa traiasca pentru a fi afectati.

Britanicii au fost alarmati de estimarile americanilor care arata ca aproximativ 20% dintre soldatii care se intorc de pe front sufera de aceasta afectiune. Londra a confirmat ieri faptul ca a inceput sa distribuie chestionare soldatilor din Irak si Afganistan, ca parte a unui program de autoevaluare pentru a vedea daca prezinta simptome incipiente.

Oficialii britanici au declarat ca lucreaza impreuna cu cei americani pentru a investiga afectiunea, insa un purtator de cuvant al Ministerului Apararii a declarat ca "nu exista inca elemente care sa duca la concluzia ca boala este atat de raspandita".


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.