Militarii ar fi avantajati de un conflict in fata influentei crescinde a premierului Erdogan.

Statul Major al armatei turce a promis o riposta dura impotriva rebelilor kurzi din nordul Irakului, intr-un mesaj publicat cu ocazia zilei nationale a Turciei, sarbatorita astazi. „Cei care ne fac sa suferim vor suferi intr-o masura pe care nici nu si-o pot imagina si sintem foarte hotariti in aceasta privinta“, scrie generalul Yasar Buyukanit in mesajul publicat pe pagina de Internet a armatei.

Mesajul este dedicat zilei de 29 octombrie, data la care se sarbatoresc 84 de ani de la crearea Republicii Turce. „Sa nu se indoiasca nimeni ca fortele armate turce vor continua sa lupte pina cind teroristii, al caror scop este sa distruga unitatea tarii, vor fi neutralizati“, mai arata comunicatul.

Armata turca are tot interesul ca acest conflict cu gherilele kurde sa escaladeze, considera corespondentul cotidianului britanic „The Independent“ la granita turco-irakiana. Acest conflict ar reprezenta cel mai bun atu pentru armata in incercarea de a pastra autoritatea in statul turc, in fata influentei din ce in ce mai mari a guvernului moderat islamist al lui Erdogan. Atacurile de duminica trecuta, care au declansat actuala tensiune, au fost organizate, fara indoiala, de Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK).


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.