Casa Alba a afirmat ca incalzirea climatica ar putea avea unele "avantaje pentru sanatatea" umana si a starnit astfel controverse in randul opiniei publice, fapt ce nu a determinat administratia de la Washington sa isi schimbe parerea, informeaza NewsIn.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino a declarat miercuri, ca expertii americani incearca sa stabileasca "inconvenientele dar si avantajele incalzirii climatice pentru sanatate, care sunt numeroase".

Invitata sa expuna aspectele benefice ale schimbarii climatice, Perino a raspuns: "Multi oameni mor iarna din cauza unor boli provocate de frig" si "exista studii care afirma ca schimbarea climatica in anumite regiuni ale lumii va ajuta aceste persoane".

Afirmatiile purtatorului de cuvant au starnit indignare si controverse, insa Consiliul pentru calitatea mediului al presedintelui George W. Bush, i-a venit apoi in ajutor lui Perino si a citat un raport al grupului GIEC.
Grupul a fost laureat cu premiul Nobel pentru pace anul acesta, pentru activitatea de combatere a incalzirii climatice.

Hellmer a prezentat astfel, pasaje din raport si a citat posibile avantaje ale schimbarii climatice, in special scaderea numarului deceselor provocate de frig si o posibila diminuare, in anumite regiuni, a epidemiilor de boli infectioase.

Pe de alta parte, senatorul democrat de California, Barbara Boxer a acuzat administratia Bush ca incearca sa minimalizeze amenintarea incalzirii climatice, cenzurand marturia unui expert in sanatate publica.
Boxer i-a scris lui Bush pentru a-si exprima regretul ca depozitia pregatita de dr. Julie Gerberding, directoarea Centrelor federale de control si prevenire a bolilor (CDC), a fost "revizuita considerabil" de administratie.

Purtatorul de cuvant al Casei Albe, Dana Perino a respins aceasta acuzatie. "Politica acestei administratii in privinta schimbarii climatice este o carte deschisa", a spus purtatorul de cuvant.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.