Locul sau a fost luat de un reprezentant al liniei dure. Teheranul ameninta ca, daca va fi atacat, va riposta cu 11.000 de rachete din primul minut.
Presedintele iranian, Mahmud Ahmadinejad, a acceptat simbata demisia negociatorului pe problema nucleara, Ali Larijani, numindu-l in locul sau pe Said Jalili, un apropiat al presedintiei. Totusi, Larijani va insoti delegatia iraniana la Roma, marti, cind sint programate negocieri cu reprezentantii UE. Delegatia va fi condusa de liderul suprem iranian, ayatolahul Ali Khamenei. Said Jalili, nascut in 1965, este un diplomat cunoscut pentru linia dura adoptata. A fost numit in 2005 viceministru pentru afaceri europene si americane. In trecut, Jalili a lucrat la biroul liderului suprem.

Conform corespondentilor straini de la Teheran, se pare ca Larijani ar fi avut neintelegeri cu presedintele Mahmud Ahmadinejad in ce priveste modalitatea in care trebuie continuate negocierile cu occidentalii.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.