Cistigatorul Premiului Nobel, James Watson, nu este la prima declaratie care ii scandalizeaza pe aparatorii drepturilor omului.
James Watson , in virsta de 79 de ani, unul dintre parintii geneticii moderne, care a cistigat Premiul Nobel pentru descoperirea structurii ADN, a reusit sa declanseze un scandal imens prin declaratiile sale din „The Sunday Times“. Watson afirma intr-un interviu ca persoanele de culoare sint mai putin inteligente decit albii. „Toate politicile noastre sociale se bazeaza pe faptul ca inteligenta lor este la fel cu a noastra, in timp ce toate probele indica faptul ca nu este asa“, afirma omul de stiinta. Mai mult, Watson, care conduce un important institut de cercetari din SUA, sustine faptul ca este pesimist cu privire la viitorul Africii, deoarece politicile occidentale fata de acest continent se bazeaza pe aceasta premisa falsa, in opinia lui, conform careia negrii au acelasi nivel de inteligenta ca albii. Omul de stiinta sustine ca in circa zece ani vor fi descoperite si genele care asigura diferentele de inteligenta dintre oameni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.