Miliardele primite de la Uniunea Europeana nu au reusit sa accelereze dezvoltarea economica a zonelor sau localitatilor cele mai defavorizate din Ungaria, a constatat ultimul raport al Comisiei Nationale de Statistica.
Cauzele sunt multiple, printre care probleme organizatorice, stabilirea eronata a ierarhiilor sau altele. in pofida Planului national de dezvoltare din anii 2004 si 2006, calitatea vietii in cele mai sarace regiuni nu s-a imbunatatit si nu s-a reusit diminuarea ramanerilor in urma importante fata de media UE, comenteaza cotidianul „Magyar Nemzet”.

In acelasi timp, a crescut diferenta dintre regiunile mai dezvoltate si cele mai putin dezvoltate. Potrivit raportului Comisiei, cele mai multe fonduri au fost absorbite de Budapesta si zonele adiacente, in schimb judetele sarace, Bekes si Szabolcs-Szatmar- Bereg (estul Ungariei), nu au stiut sa profite de posibilitatile oferite. Castigatorii celor mai multe programe operationale ale UE vizand cresterea competitivitatii economice au provenit din capitala sau localitati din Ungaria centrala, unde rata de absorbtie a fondurilor europene a fost cea mai ridicata.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.