Liderul cubanez Fidel Castro a vorbit telefonic cu presedintele venezuelean Hugo Chavez duminica, in emisiunea "Alo, presedintele", difuzata in direct de catre televiziunea nationala cubaneza.

"Pot sa-ti vad mana stanga, stiu ca esti stangaci", i-a spus Fidel prin telefon lui Chavez, care in acel moment avea mana stanga ridicata, in timpul emisiunii difuzate in direct din Santa Clara, in Cuba. Presedintele cubanez a vrut astfel sa sublinieze ca urmareste emisiunea in direct. "Acum vad ca razi", a insistat Fidel, care se afla in convalescenta de aproape 15 luni.

"Toata lumea este electrizata si te asteapta", i-a spus Chavez.. Cei doi lideri au discutat despre cursul petrolului, despre Che Guevara, omagiat la 40 de ani de la uciderea sa, dar si despre George W. Bush.
"Daca acest domn m-ar vedea pe strada, ar trece pe celalalt trotuar, este prea puternic pentru a discuta cu un diavol, cu axa raului, eu si cu tine, Hugo, suntem axa raului", a spus ironic Fidel. "Eu unul nu vorbesc cu Lucifer, nici macar in gluma", a adaugat el.

Cei doi au discutat o ora si 22 de minute. "Voi continua sa te urmaresc", i-a spus Fidel lui Chavez inainte de a inchide telefonul. "Pana la victorie!", a spus Chavez, bucurandu-se ca prietenul sau se simte bine.
A fost prima data cand cubanezii l-au putut auzi pe Fidel, in direct, de la operatia din iulie 2006, informeaza NewsIn.

Presedintele venezuelean, Hugo Chavez, care este de asemenea si realizator de emisiuni, a difuzat si o inregistrare video din timpul unei intalniri pe care a avut-o sambata, cu liderul cubanez, Fidel Castro. Cei doi au discutat patru ore, mai ales despre "viata plina de eroism" a lui Che Guevara.

In cursul zilei de ieri, presa cubaneza a publicat doua fotografii cu Fidel, din timpul intrevederii acestuia cu Chavez. Intr-una dintre ele, Fidel, care se afla in convalescenta in urma unei operatii, ii intinde mana prietenului sau Chavez.

Aceste iesiri in public ale lui Castro, starnesc interesul opiniei publice, pentru ca liderul cubanez nu a mai a fost vazut in public, din 26 iulie 2006, inainte de operatia care l-a facut sa-i transfere temporar puterea, fratelui sau, Raul. De atunci apar doar fotografii si imagini cu presedintele in convalescenta, ceea ce a alimentat zvonurile ca starea sa de sanatate ar fi foarte grava.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.