Fostul presedinte american Jimmy Carter a declarat ca SUA tortureaza detinutii suspecti de terorism, incalcand astfel prevederile legislatiei internationale si "ignorand principiul elementar al drepturilor omului".
"Nu cred. Stiu sigur", a precizat Carter pentru CNN. in opinia lui, presedintelui George Bush si-a creat o proprie definitie a drepturilor omului. in alta ordine de idei, Carter a estimat ca vicepresedintele Dick Cheney, este "un dezastru" pentru SUA, un "militant" cu o influenta excesiva in impunerea politicii externe. Cheney, estimeaza fostul sef al administratiei americane a urmat de multe ori o directie gresita in privinta multor probleme, inclusiv in cadrul unei discutii interne la Casa Alba referitoare la Siria, in care vicepresedintele este banuit ca ar fi avut o abordare mai dura. "Cred ca a fost prea mare forta de convingere asupra presedintelui Bush si a castigat de cele mai multe ori".
Solicitata sa comenteze remarcile lui Carter, Megan Mitchell, purtatoarea de cuvant a vicepresedintelui republican a spus: "Nu ne vom angaja in acest tip de retorica".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.