"Prima crima a fost ca prima iubire - nu se poate uita", a declarat cel care a ucis peste 60 de oameni

Un barbat din Moscova acuzat de uciderea a peste 63 de persoane a povestit in timpul procesului sau prima sa crima. Rusul, identificat ca Alexander Piciuskin, a tinut evidenta victimelor sale pe o tabla de sah, adaugand cate o moneda pe tabla pentru fiecare crima.

Criminalul a povestit senin judecatorului ca "prima crima a fost ca prima iubire - de neuitat".

Asasinul a insistat in fata procurorilor ca acestia trebuie sa tina cont de toate crimele pe care le-a recunoscut, spunand ca ar fi nedrept sa faca altfel.

Piciuskin, al carui proces a inceput recent, fiind acuzat de nu mai putin de 63 de crime, a facut marturisiri complete, el dorind prin actele sale abominabile sa "completeze" de fapt toate cele 64 de patratele de pe tabla de sah. Pana acum, procurorii l-au acuzat de 49 de crime, majoritatea comise intre anii 2001 si 2006 in Parcul Bittsa din Moscova.

Crimele sale au terorizat ani de zile capitala rusa, mass media locala numindu-l pe acesta ca "Maniacul din Bittsa". Expertii celei mai importante clinici psihiatrice au stabilit anterior ca Piciuskin este sanatos si poate fi judecat. Intr-o marturie depusa in fata Curtii, criminalul a povestit cu amanunte totul, inclusiv despre prima crima, care a fost comisa in 1992, cu mult inainte de celelalte asasinate de care este acuzat.

"Prima crima e ca prima iubire, nu se poate uita", a declarat el cu cinism. Piciuskin a mai povestit ca el stia la un moment dat ca una dintre femeile pe care intentiona sa o ucida a lasat acasa un bilet in care informa ca a iesit la plimbare cu el, insa tot a ucis-o. De fapt, acel bilet a dus la arestarea sa in iunie 2006.

"M-am dat de gol singur, asa ca politistii nu trebuie sa-si asume nici un merit in prinderea mea. Sunt un profesionist". Desi Piciuskin pretinde ca a ucis mai multi oameni in urma cu cativa ani, procurorii s-au concentrat pe crimele care au avut loc in Parcul Bittsa in 2001. Majoritatea victimelor au fost barbati, pe care criminalul i-a ademenit in parc promitandu-le ca le face cinste cu vodca in memoria mortii "preaiubitului sau catel".


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.