O scurgere de informatii de la Casa Alba sau de la serviciile americane de informatii in legatura cu o recenta inregistrare video cu Osama ben Laden a compromis anii de eforturi ai unui centru specializat in interceptarea comunicatiilor al-Qaida, informeaza NewsIn.

Societatea SITE Intelligence Group a elaborat in cel mai mare secret un procedeu tehnologic ce permitea accederea la comunicatiile retelei teroriste, dar acest acces a fost pierdut dupa ce administratia Bush a spus ca societatea a obtinut inregistrarea video inainte de difuzarea sa oficiala, la 7 septembrie.

Ben Laden reaparuse dupa o absenta de aproape trei ani pentru a se adresa poporului american, amenintand cu intensificarea luptei.

"Tehnici care au necesitatea ani de zile pentru a fi puse la punct sunt acum ineficiente", a explicat Rita Katz, fondatoarea SITE. Acest centru american supravegheaza site-urile si comunicatiile publice legate de gruparile teroriste si islamistii radicali, apoi furnizeaza informatiile clientilor ei, printre care si France Presse.

Compania, care era la curent cu inregistrarea video inainte de difuzarea oficiala, a transmis-o Casei Albe in dimineata zilei de 7 septembrie. SITE a insistat ca existenta inregistrarii sa ramana secreta, pentru ca activitatea sa sa fie protejata. Insa, in dupa-amiaza respectivei zile, caseta si o transcriere a continutului ei au fost date de un membru al guvernului Bush unui post de televiziune si difuzate in intreaga lume, potrivit Washington Post.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.