Societatea publica BBC va concedia peste 12% din angajati, ceea ce inseamna aproximativ 2.800 de persoane, aceasta fiind a doua cea mai mare restructurare de personal din ultimii trei ani pentru BBC, informeaza NewsIn.

Concedierile din cadrul BBC au ca scop reducerea, in urmatorii cinci ani, cu 6% a bugetului anual, evaluat la 3 miliarde de lire sterline (aproximativ 4,33 miliarde de euro).

Mai multi jurnalisti cunoscuti din departamentul de stiri al societatii publice britanice BBC, printre care crainici si editori, au protestat saptamana trecuta impotriva reducerii bugetului societatii printr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui BBC, Michael Lyons, insa protestul lor nu a dat rezultatele asteptate.

Societatea de televiziune publica din Marea Britanie este finantata, in principal, din taxa radio-TV, in valoare de aproximativ 195 de euro pe an, pentru fiecare televizor detinut. In ultimii ani, BBC a mai fost nevoita, in cadrul unei campanii de reduceri de personal, sa concedieze 4.000 de angajati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.