Aceasta avere o plaseaza pe fiica lui Yeung Kwok Keung, co-fondator al grupului imobiliar Country Garden Holdings Company Limited, pe primul loc al clasamentului celor mai bogate femei din Asia, conform unui comunicat al Forbes.

Tatal sau i-a lasat lui Yang Huiyan mostenire, in 2005, o parte din grupul pe care il controla, iar acum aceasta a devenit cea mai bogata din China.

Cel mai recent clasament redactat de Forbes contine un numar de 40 de miliardari chinezi, fata de doar 15 inregistrati in 2006, aceasta majorare a numarului de miliardari din China este explicata de revista americana prin dezvoltarea sectorului financiar chinez si prin cresterea spectaculoasa a pietei imobiliare.

Impreuna, cei 40 de miliardari contabilizeaza o avere de 120 miliarde dolari, cu mult peste cele 38 miliarde dolari inregistrate in anul precedent, comenteaza NewsIn.

Anul trecut, cel mai bogat om din China a fost Huang Guangyu, fondatorul primului distribuitor chinez de materiale electrice si electronice, GOME, averea acestuia ridicandu-se la 2,3 miliarde dolari.