Zeci de studenti iranieni s-au incaierat cu sustinatori ai presedintelui Mahmoud Ahmadinejad, ieri, in campusul universitatii de la Teheran si au strigat "Moarte dictatorului" inaintea unui discurs programat al sefului statului, informeaza NewsIn.

"Presedinte revolutionar, te sustinem", au replicat simpatizantii lui Ahmadinejad, imbrancindu-i si bruscandu-i pe cei care isi exprimau opozitia fata de seful statului, potrivit unui martor ocular.
Ahmadinejad urma sa sustina un discurs la universitate in cursul zilei de astazi, pentru a marca debutul anului academic.

In decembrie, cu ocazia unui alt discurs al presedintelui la o universitate, studentii l-au intrerupt si i-au incendiat portretul. Potrivit oficialilor, Ahmadinejad a reactionat cu foarte mult calm.

Studentii liberali si universitarii l-au criticat pe presedinte pentru ca reprima libertatea de expresie in campusurile iraniene. Ahmadinejad si guvernul sau insista ca spriijina libertatea de exprimare si opozitia constructiva, dar studentii s-au plins ca unii dintre cei care s-au exprimat public impotriva presedintelui au fost retinuti de autoritati sau exclusi de la cursuri.

Unii dintre studentii care s-au adunat la universitate din Teheran inainte de discursul lui Ahmadinejad au scandat "Eliberati studentii arestati", in timp ce sustinatorii presedintelui strigau "Ipocritilor, parasiti universitatea" sau sloganuri religioase.

La sfarsitul anilor 90, studentii erau principalii sustinatori ai reformelor politice si sociale promovate de presedintele proreformist Mohammad Khatami. Multi au fost insa dezamagiti cand reformele promise nu s-au materializat.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.