Prim-ministrul Marii Britanii, Gordon Brown, a pus capat speculatiilor de presa din ultimele saptamani, respingand categoric ideea organizarii de alegeri anticipate cu scopul consolidarii majoritatii sale din Parlament.
"Stiu ce schimbari trebuie operate in Marea Britanie, dar vreau sa arat populatiei cum le vom pune in practica in guvern", a explicat liderul laburist. Opozitia a interpretat decizia lui Brown drept "o dovada de vulnerabilitate si nehotarare, o retragere umilitoare". Preluand in iunie fraiele guvernului de la Tony Blair, Brown nu e de nimic obligat sa convoace alte alegeri inainte de 2010. Dar presa a insistat pe supozitia ca, pentru a-si intari pozitia, Brown va apela la aceasta manevra. Scotian tuciturn, premierul a avut o vara de vis in sondaje, modul de gestionare a crizelor dificile, precum tentativele de atentat cu masina-capcana la Londra si Glasgow, sau inundatiile care au devastat tara, sporindu-i increderea opiniei publice. Sambata, Brown a considerat ca este cazul sa limpezeasca lucrurile. El a spus ca prefera sa "arate oamenilor viziunea laburistilor despre viitorul Marii Britanii".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.