Presedintele pakistanez, Pervez Musharraf, si fostul premier Benazir Bhutto au ajuns la un acord "de reconciliere nationala", care deschide calea unei impartiri a puterii.

In urma acestei intelegeri, la alegerile prezidentiale anticipate de astazi, seful statului va avea sprijinul Partidului Poporului Pakistanez (PPP), formatiunea condusa de fostul prim-ministru aflat in exil din 1999.

Acordul, incheiat dupa negocieri dure, a fost anuntat in mod oficial ieri de catre Pervez Musharraf.

Ministrul transporturilor, Sheikh Rashid, un apropiat al presedintelui, a declarat ca decretul de reconciliere nationala prevede o amnistie pentru responsabilii politici, inclusiv pentru Benazir Bhutto, acuzata de coruptie. Potrivit unor surse oficiale, citate de AFP, acordul nu va fi aplicat si in cazul lui Nawaz Sharif, un alt fost premier aflat in exil.

Odata ridicate acuzatiile de coruptie, Bhutto intentioneaza sa revina in Pakistan pe 18 octombrie, pentru a-si pregati partidul, cel mai mare din tara, de alegerile parlamentare de la inceputul anului viitor. intelegerea a fost posibila dupa ce generalul Musharraf a acceptat sa renunte la conducerea armatei, daca va fi reales pentru un al doilea mandat prezidential de cinci ani.