Liderii unei comunitati de indigeni din nord-estul Argentinei, au hotarat sa ii tina pe tinerii din satul lor, in carantina pentru 60 de zile. Aceasta masura, a fost luata pentru a limita ceea ce ei numesc dezorientarea spirituala pe care o provoaca societatea moderna care ii inconjoara pe tineri.

Astfel, in localitatea Fort Mborore, de la granita cu Brazilia, a fost interzis alcoolul, iar tinerii sub varsta de 20 de ani nu mai au voie sa paraseasca satul, informeaza BBC News.

Aceasta masura a survenit dupa ce, doi tineri s-au omorat intre ei, in timp ce un al treilea a incercat sa se sinucida, in cursul aceleasi sapatamani.

Liderul comunitatii Fort Mborore, Silvino Moreyra, a declarat ca tinerii din localitate au fost influentati de obiceiurile negative ale albilor si ca acum sunt total dezorientati spiritual. Astfel, poporul indigenilor Guarani, a fost si el patruns de „criza pacatelor omului alb”.

O echipa de 70 de voluntari va patrula prin sat pentru a se asigura ca nu vor exista anumite abateri de la noile reguli impuse. Batranii comunitatii au spus ca vor extinde carantina de 60 de zile, daca vor veedea ca aceasta masura da roade.

Satul indigenilor guarani se afla langa cascadele Iguazu di nord-estul Argentinei, o atractie pentru numerosi turisti care cumpara obiecte artizanale vandute de locuitorii din Fort Mborore. Adultilor li se va permite astfel sa lucreze acolo si sa paraseasca localitatea.

In Argentina, in comparatie cu alte tari din America Latina nu locuiesc indigeni, dar cei care totusi inca traiesc pe teritoriul tarii, se confrunta cu saracia, sunt marginalizati si se lupta din rasputeri sa isi pastreze limba si obiceiurile, comenteaza ziaristii de la BBC.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.