Site-ul on-line al Sfintei Dioceze a Romei ofera 100.000 de bucatele dintr-o sutana alba purtata de fostul Suveran Pontif, Papa Ioan Paul al II-lea, in schimbul unor donatii. Initiativa face parte din cadrul campaniei de beatificare a ex-liderului Bisericii Catolice, relateaza BBC.

Site-ul web al Sfintei Dioceze a Romei, care ofera bucatelele din sutana Papei Ioan Paul al II-lea, a fost luat cu asalt de cereri. Admiratorii fostului Suveran Pontif pot sa-si exprime dorinta de a capata relicvele prin e-mail, fax sau chiar prin posta. O sutana purtata de Ioan Paul al II-lea a fost taiata in 100.000 de bucati pentru a satisface marea cerere.

Actiunea este condusa de Vicariatul Romei, care promoveaza beatificarea fostului lider al Bisericii Catolice. Coplesit de cereri, vicariatul spune ca ofera prioritate celor care se roaga pentru bolnavi sau sunt ei insisi grav bolnavi.

Initiativa nu este insa pe placul Vaticanului, care doreste sa descurajeze venerarea relicvelor, vazuta ca o practica medievala ce nu-si are locul in biserica moderna. "Razboaie din Evul Mediu au avut ca scop obtinerea de relicve", a spus Velasio De Paolis, secretarul Tribunalului Suprem al Signaturii Apostolice.