Mai mult de 100.000 de persoane, conduse de calugarii budisti, demonstreaza astazi la Yangon, cel mai imporatnat oras din Burma, impotriva guvernului militarizat, informeaza BBC News.

Martorii spun ca numarul calugarilor si al civililor care demonstreaza, este mai mare de 100. 000, informeaza de asemenea, ziaristii de la BBC. Unii dintre calugari poarta pancarde prin care fac apel la o viata mai buna, si la reconcilierea nationala. Pana acum, guvernul a aratat retinere fata de protestanti. Calugarii sunt insa foarte venerati in Burma, si orice acitiune impotriva lor, poate degenera in revolte.

Aceasta este una dintre cele mai ample miscari de protest din ultimele doua decenii, informeaza NewsIn. Exista chiar temeri, ca se va reitera scenariul revoltelor din 1988, cand fortele militare au ucis in jur de 3.000 de oameni.

"Marsaluim pentru popor" si "Vrem ca poporul sa ni se alature", au scandat calugarii budisti, in timpul protesatelor care s-au desfasurat si in cursul zilei de ieri in Burma, dupa cum informeaza NewsIn.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.