Testele genetice pentru stabilirea gradului de rudenie intre un imigrant si un membru al familiei pe care acesta intentioneaza sa il aduca in Franta se va realiza cu titlu experimental pana in 2010, au decis parlamentarii francezi.

Doua proiecte controversate sustinute de presedintele Nicolas Sarkozy agita zilele acestea apele in Franta. Unul dintre ele, proaspat aprobat de Adunarea Nationala, face parte din reforma legii imigratiei si autorizeaza folosirea testelor ADN pentru strainii care depun cerere de reintregire a familiei.

CONDTII

Astfel, un imigrant stabilit legal in Franta, care doreste sa isi aduca una sau mai multe rude in vederea reintregirii familiei, va dovedi legatura de sange prin intermediul acestui test, daca este originar dintr-o tara “in care starea civila prezinta carente” si “in cazul inexistentei documentului de stare civila” sau “existentei unor indoieli serioase cu privire la autenticitatea acestuia”.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.