UE a sfatuit Ucraina sa renunte la vize pentru Romania si Bulgaria. indemnul a fost formulat de comisarul pentru politica externa, Benita Ferrero-Waldner, care a avertizat ca, in caz contrar, acordul de simplificare a regimului de vize pentru Ucraina nu va primi unda verde.
"Este absolut evident ca acordul nu poate intra in vigoare daca nu se renunta la vize pentru cetatenii Romaniei si Bulgariei. Deoarece comunitatea noastra este una solidara, iar Romania si Bulgaria sunt noii membri ai UE. Iar noii membrii trebuie sa se bucure de acelasi tratament ca vechii membri. Lucram in colaborare cu partea ucraineana pentru convenirea ultimelor chestiuni ramase nerezolvate si care vizeaza aderarea tarii la OMC. S-au inregistrat progrese, dar nu toate problemele si-au gasit solutionarea", a spus Ferrero-Waldner. in acelasi timp, responsabilul UE a subliniat ca Bruxelles nu conditioneaza intrarea Ucrainei in UE de anularea vizelor pentru romani si bulgari. Dar, a explicat diplomatul european, "acest refuz influenteaza asupra autoritatii presedintelui, a premierului, a Ucrainei insesi, dar nu si asupra aderarii tarii la OMC".


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.