Ayman al-Zwahiri, adjunctul liderului al-Qaida, le-a cerut musulmanilor sa lupte impotriva Statelor Unite si aliatilor lor, intr-o noua inregistrare video, difuzata ieri.

"Stai natiune a islamului sub drapelul victorios al Profetului...si lupta impotriva drapelului cruciatilor", spune Ayman al-Zwahiri.

"Mergi spre mujahedini, sustine-i, apara-i si nu fi intimidata de puterea Americii, pentru ca aceste doua atacuri binecuvantate (cele de la 11 septembrie 2001) au aratat ca este o putere din otel si foc, fara credinta sau principii morale", subliniaza liderul islamist.

Zawahiri, care a salutat actiunile teroriste din Afganistan, nordul Africii, Somalia, Cecenia si Irak, le-a cerut pakistanezilor sa razbune uciderea unui lider care ii sustinea pe talibani, si care a fost omorat in iulie.
"Armata pakistaneza trebuie sa stie ca uciderea lui Abdul Rashid Ghazi si a sustinatorilor lui, precum si demolarea moscheii au acoperit de rusine istoria armatei pakistaneze...rusine care nu poate fi indepartata decat prin actiuni impotriva ucigasilor lui Ghazi", a subliniat Zawahiri.

Inregistrarea este a treia in care apare un responsabil de rang inalt al-Qaida difuzata de aripa mediatica a retelei, As-Sahab, in ultima luna, pentru a marca sase ani de la atentatele din 11 septembrie 2001, informeaza NewsIn.

Inregistrarea este o compilatie de 80 de minute ce include imagini vechi cu al-Qaida, comentarii ale unor militanti si imagini cu analisti si oficiali occidentali. Declaratiile lui Zawahiri par a fi noi. El explica modul in care Statele Unite "sunt invinse" de musulmani. "Ceea ce ei spun ca este cea mai mare putere din istorie este acum invinsa de musulmani, la sase ani de la atacuri", a comentat Zawahiri.

"Coalitia cruciatilor a inceput lupta disperarii... si intensifica raidurile impotriva civililor, pentru a-i face sa nu-i mai sustina pe talibani", subliniaza Zawahiri.

Aceasta inregistrare a aparut dupa ce, un alt site islamist a afirmat ca va difuza in curand un nou mesaj de la Osama ben Laden liderul gruparii al-Qaida , in care acesta va declara razboi liderului pakistanez Pervez Musharraf si armatei pakistaneze, dupa cum relateaza Reuters.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.