Lumea este plina de sanctuare pentru teroristi potentiali, afirma un studiu al Rand Corporation prezentat in Israel cu ocazia celei de-a 7-a conferinte privind "Impactul global al terorismului" a Institutului international de contra-terorism (ICI).

Potrivit studiului finantat de US Air Force, in lume exista numeroase "teritorii neguvernate", "ungoverned territories", zone unde nu functioneaza legea, care scapa de controlul statelor si guvernelor, zone in care teroristii se pot refugia si de unde pot actiona.

Intrucat lista exhaustiva a acestor teritorii ar fi "prea lunga", sustin autorii raportului, ei au detaliat doar opt, alese pentru exemplaritatea lor, pe patru continente.

Expertii de la Rand s-au deplasat in zona frontaliera pakistanezo-afgana, in Peninsula Arabica, in apropierea frontierei dintre Arabia Saudita si Yemen, in arcul Sulawesi-Mindanao, in Asia de Sud-Est, in "coridorul Africii de Est", care merge din Somalia in Mozambic trecand prin Kenya, Sudan si Zimbabwe.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.