Premierul conservator Costas Karamanlis a proclamat victoria formatiunii sale, care a obtinut aproape 42 % din voturi. Presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, l-a felicitat telefonic pe premierul grec pentru succesul partidului sau. Dupa anuntarea primelor rezultate, sute de sustinatori ai dreptei s-au adunat la sediul Partidului Noua Democratie pentru a sarbatori victoria, potrivit Antena 3.

Premierul le-a multumit grecilor ca au oferit "un mandat clar" partidului sau Noua Democratie (ND). De asemenea, a adresat un gand "victimelor incendiilor catastrofale" ce au distrus zeci de mii de hectare de padure, culturi si sute de cladiri din Peloponez si Eubea.

Cu putin inainte de declaratia lui Karamanlis, principalul sau rival, Georges Papandreou, liderul socialist al Pasok, si-a recunoscut infrangerea. "Poporul a decis, iar rezultatul nu ne este favorabil", a spus el, adaugand ca Pasok trece printr-o faza "critica" si ca el este principalul responsabil, informeaza NewsIn.

Dupa cum comenteaza analistii, socialistii, principalii adversaria ai Partidului Noua Democratie din Grecia, au fost incapabili de a specula nemultumirile populatiei, iar aceste alegeri ar putea avea urmari grave pentru formatiunea socialista.