Mult asteptatul discurs televizat al presedintelui SUA nu a adus decit vestea unei retrageri limitate si nici o decizie strategica privind razboiul din Irak.
Contingentul american din Irak va fi redus cu 20.000 de militari, a anuntat joi presedintele George W. Bush, in cel de-al optulea discurs televizat dedicat Irakului, incepind de la invazia din martie 2003. O prima reducere de 2.200 de militari va avea loc in septembrie, in provincia Anbar, urmind apoi o alta cu aproape 6.000, pina la finele anului. Presedintele a precizat insa ca SUA vor trebui sa se angajeze “durabil”, pe plan politic si economic, atit in timpul ramas pina la expirarea mandatului sau, cit si pe perioada viitorului mandat. “Cu cit mai insemnata va fi reusita noastra, cu atit mai multi soldati americani se vor putea intoarce acasa”, a explicat liderul american.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.